A 2020-as év legfontosabb kassai magyar eseménye

Az már sejthető, hogy 2021-ben a kassai magyarok legfontosabb eseménye a népszámlálás lesz, de mi a 2020-as év végefelé kíváncsiak voltunk, hogy mi volt az év legjelentősebb kassai magyar eseménye. Ezért a Kassai Magyarok facebook oldalán on-line szavazásra bocsájtottuk ezt a kérdést. A szavazást az „Év Kassai Magyar Eseményéről” 2021 január 10-én lezártuk .

A legtöbb szavazatot kapta, így a 2020-as év eseménye az Ipari (a kassai Szakkay József Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskola) kollégiumának és iskolaépületének felújítása lett.

A szavazás célja, hogy játékos formában ráirányítsuk a figyelmet a városunk területén (is) tevékenykedő szervezetek és intézmények munkájára. Minden esemény mögött emberek állnak, akik munkája nélkül sokkal sivárabb volna az életünk.

Nem gondoltuk volna, hogy több százan részt vesznek majd ezen a szavazáson. Ez elgondolkodtató, és lehet, hogy a jövőben, kicsit komolyabb keretek között próbáljuk majd megszervezni. Addig is, mindenkinek boldog új évet, a szervezetek és intézmények munkatársainak és tagjainak pedig jó munkát kívánunk!

A első öt legtöbb szavazatot kapott esemény sorrendje:

275 szavazat: Az Ipari kollégiumának és iskolaépületének nagyszabású felújítása.

208 szavazat: Az Ilosvai NTE Trianon (1,2,3 a NON) című műsorának bemutatóija.

102 szavazat: A kassai magyar református óvoda megnyitása.

39 szavazat: Márai Sándor tükrei országos vers-, prózamondó- és képzőművészeti verseny, egy időben a Felvidéki Magyar Matematika Verseny
(főszervező: Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola)

15 szavazat: Kassától Košicéig – Molnár Miklós-emlékkönyv megjelenése.
(tanulmányok: Bukovszky László, Simon Attila, Szeghy-Gayer Veronika)